Forfattere

Sun-mi Hwang

Sun-mi Hwang (født 1963) er uddannet i kreativ skrivning ved bl.a. Seoul Institute of Arts. I sit hjemland, Sydkorea, er hun en afholdt og prisbelønnet forfatter, som har udgivet over 40 bøger for voksne og børn. Hendes gennembrudsroman, Hønen der drømte hun kunne flyve, er en moderne fabel, der sammenlignes med George Orwells Kammerat Napoleon og Richard Bachs Jonathan Livingstone Havmåge. Bogen om den energiske og viljestærke burhøne Spire er udkommet på cirka 30 sprog. Historien har givet inspiration til den bedst indtjenende animerede film i Sydkoreas historie, ligesom den er blevet versioneret til tegneserie, teaterstykke og musical.

Forfatter, journalist, cand.ling.merc. Karin Elrød har oversat Sun-mi Hwangs roman ud fra den engelske oversættelse af Chi-Young Kim. Bogen er illustreret af den japanske designer og illustrator Nomoco, alias Kazuko Nomoto.

Karin Elrød

Karin Elrød er født og opvokset i Aarhus. Hun debuterede som forfatter på Heart Planet i 2013 med bogen Sommerfuglearven. I 2015 udkom hendes anden roman, Spind, som i 2017 blev fulgt op af en fagbog: Veganer. Sådan kommer du i gang.

Karin er uddannet cand.ling.merc. i tysk og fransk fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. Efter nogle år som presse- og informationschef for den franske vin- og fødevareorganisation Sopexa i Norden, var hun i en årrække journalistisk medarbejder hos Eneqvist Kommunikation i København. Siden drev hun virksomheden Tekst:Karin Elrød som kommunikatør for små og store organisationer og virksomheder. Karin har desuden i en årrække været skribent og redaktør for Dansk Vegetarisk Forenings medlemsblad Vegetarisk! Som veganer er hun aktiv for at fremme den grønne dagsorden og sætte en stopper for diskrimination og overgreb mod alle dyr.

Sebastian Cordes

Sebastian Cordes er født i 1988 i Herlev. Han er bachelor i filosofi fra Københavns Universitet. Sebastian debuterede som lyriker på Heart Planet med “En endnu uvidendes dagbog” i 2013.

Sebastian er en anerkendt filminstruktør. Sin unge alder til trods gjorde han sig bemærket i portrætfilmens univers allerede i 2010, hvor han debuterede med dokumentarfilmen ”Life and Times of Don Rosa”. Filmen om den verdensberømte Disney fortæller og illustrator trak fulde huse på CPH:DOX. Efterfølgende har Sebastian Cordes høstet hæder for sine slow cinema dokumentarfilm ”A Place called Lloyd” (2015) og ”Visitor” (2018).

Patrick George

Den engelske illlustrator og grafiske designer Patrick George er kandidat fra Falmouth School of Art. Hans karakteristiske og særprægede børnebøger er oversat til 17 sprog. Patrick George interesserer sig navnlig for miljøspørgsmål og for dyrs rettigheder. Det sidste afspejler sig i ”Animal Rescue” fra 2015.